Idrottare

Toni Kukoč Bio: Basket, NBA, familj och pension

Vilken Film Ska Jag Se?
 

Toni Kukoč är en före detta kroatisk basketspelare. Han arbetar för närvarande som en särskild rådgivare till Jerry Reinsdorf, ägare till Chicago Bulls i National Basketball Association (NBA).

Han hade en mycket framgångsrik basketkarriär i Europa. Kukoc började sedan spela i NBA. Han var en av de första populära europeiska spelarna som hade band med NBA.

Din potential tar dig till platser oavsett din bakgrund och fysiska egenskaper. Toni Kukoč byggde först en oersättlig plats för sig själv i NBA, och nu är han fortfarande associerad med företaget efter pensioneringen.

Han är av den generation som banade den enkla vägen för internationella spelare att vara i NBA. Han kommer ihåg för sin exceptionella mångsidighet på fälten.

Toni-Kukoc

Toni Kukoč

Nu ska vi dyka djupt ner i Toni Kukoč Personliga och professionella liv. Låt oss börja!

Snabba fakta om Toni Kukoč

Fullständiga namn Toni Kukoč [kukotʃ]
Smeknamn Den vita magin, spindeln från Split, den rosa pantern, servitören och den kroatiska sensationen.
Födelsedatum 18 september 1968
Födelseort Split, Kroatien
Religion Okänt
Nationalitet Kroatiska / amerikanska
Horoskop Jungfrun
Fars namn Ante Kukoč
Moders namn Radojka Kukoč
Syskon Okänt
Ålder 52 år gammal
Höjd 6 fot 10 tum (208 cm)
Listad vikt 192 lbs. (87 kg)
Ögonfärg Mörkbrun
Hårfärg Brun
Civilstånd Gift
Make Renata Kukoč
Barn En son och en dotter
Barns namn Marin Kukoč
Stela Kukoč
Nuvarande yrke Särskild rådgivare till Chicago Bulls ägare
Tidigare yrke Basketspelare
Anslutning European Basketball League

National Basketball Association (NBA)

NBA -utkast 1990 / Omgång: 2 / Pick: 29: e totalt
Utarbetat av Chicago Bulls
Andra NBA -lag Philadelphia 76ers

Atlanta Hawks

Milwaukee Bucks

NBA -debut 5 november 1993 (med Chicago Bulls)
Lag utanför NBA KK Jugoplastika (Croatian League)

hur gammal är Randy Orton från wwe

Benetton Treviso (italiensk ungdomsbasketklubb)

Filmografi Once Brothers 2010

250 steg 2017

Sista dansen 2020

Pris och ära FIBA EuroBasket MVP 1991

FIBA: s 50 största spelare: (1991)

Franjo Bučar State Award for Sport 1992

NBA All-Rookie andra lag 1994

NBA Årets sjätte man 1996

50 största EuroLeague -bidragsgivare 2008, etc.

Hall of Fame FIBA Hall of Fame 2017
Nettovärde Runt 30 miljoner dollar
Handtag på sociala medier Facebook , Instagram , Twitter
Flicka Jersey , NFL basketkort
Senaste uppdateringen Juli 2021

Toni KukoC- Tidigt liv och familj

Toni Kukoč föddes den 18 september 1968 i Split, Kroatien, en vacker företagsstad vid Adriatiska havet. Han föddes av föräldrarna Ante KukoCoch Radojka Kukoč.

toni-kukoc

Toni Kukočs familj (föräldrar, fru och barn)

Hans far, Ante, arbetade på ett varv där nästan hälften av staden arbetade. Han var också en idrottsman, spelade vattenpolo och handboll.

Hans mamma, Rajojka, arbetade som sekreterare.

Du kanske är intresserad av att läsa: Muggsy Bogues Bio: Höjd, Basketkarriär, NBA, Förmögenhet & Wiki

Den mångsidiga

Tony Kukoc förvånar människor med sin mångsidighet. Han spelade fotboll när han var ung.

Han hade prisvärd hand-öga-koordination, vilket också imponerade på hans lagkamrater. Toni var en mästare på pingis/bordtennis. Han fick också olika ungdomskategorititlar inom bordtennis.

Han lockades till golf efter pensioneringen från NBA och blev en skrapgolfspelare. Toni genomgick en höftbytesoperation 2009 och blev störd av att spela.

Han spelar nu minst en golfrunda dagligen. Han vann också Kroatiens nationella amatörmästerskap i golf 2011.

Den mångkunniga Kukoc är också en mångsidig basketspelare. Hans naturliga position var liten framåt, men han spelade alla fem positionerna på banan.

Han spelade inte bara den utan visade en stark banvision och en yttre skjutande touch som vanligtvis inte fanns hos spelare i hans höjd. Toni står på 208 cm.

Basket: Hur började det?

Toni hade inte spelat basket under de första 13-14 åren av sitt liv. Han besökte stranden en dag med sina vänner när han var ungefär 14, och sedan märkte en baskettränare honom.

Tränaren såg hans långa ben och frågade Toni om han var intresserad. Toni var flexibel och kunde snabbt anpassa sig till vilken sport som helst. Därför gick han med på att samordna. Det har inte gått tillbaka sedan dess.

Om du är intresserad av att köpa baskettröjor, klicka här >>

Basket blev hans hem, spelade först i NBA och arbetade som rådgivare för ett topprankat NBA-lag.

Toni gick sedan med i stadslaget. De fick träna mycket och fick inte spela förrän de tränade.

Toni gillade miljön kring basket. Han slutade sedan gå till skolan vid 15 års ålder och gick istället på träningar som hölls på morgonen, kvällen och eftermiddagen.

Det var ungefär, ”ja jag går i skolan men då och då.” Lärarna i skolan var också intresserade av spel, och de frågade Toni om vem de skulle leka med nästa i sitt ”besök då och då”.

Du kanske också är intresserad av att läsa: Andre Iguodala Bio: Basket, NBA, företag och nettovärde

Det här eller det där

Skolan skickade sedan ett meddelande till Tonis mamma om att han blev utvisad eftersom han hade missat 200 dagar.

Hans mamma var chockad och arg på honom. Hon gick sedan till klubben och sa att Toni var en skada borta från att aldrig spela igen. Klubben var tvungen att göra en överenskommelse med skolan.

Toni var lyckligt lottad som GM i sitt lag, och hans skolas dekaner var kusiner. En överenskommelse gjordes om att Toni skulle öva men samtidigt läsa och gå tentor i slutet av året.

Toni kunde bara göra 48 i Chemistry i finalerna när 50 var passeringsmärket. Läraren sa att Toni var tvungen att upprepa klassen på sommaren.

Toni-Kukoc-basket

Men Toni sa att han skulle lämna med landslaget och aldrig skulle komma tillbaka.

Han säger att han alltid tänkte på NBA medan han spelade i Kroatien.

Tacko Fall Bio: Basketkarriär, NBA, höjd och familj >>

Toni KukoC- Professionell basketkarriär

Europa

Han började spela basket från sin hemstadsklubb, KK Jugoplastika, vid 17 års ålder. Han var en av de bästa spelarna som har spelat med klubben och uppnått betydande framgångar.

Laget blev vinnare på prestigefyllda EuroLeague under tre säsonger i rad (1989–1991), med Toni på sin sida.

På samma sätt fick de Triple Crown 1990 och 1991. Toni utsågs också till EuroLeague Final Four Most Valued Player (MVP) båda gångerna.

Han övergick sedan från KK Jugoplastika till Benetton Treviso. Han stod upp som vinnare av italienska ligamästerskapet 1992. På samma sätt vann han italienska cupen 1993.

Toni deltog också i EuroLeague -finalen 1993. Dessutom vann han EuroLeague Final Four MVP igen.

Om du är intresserad av att köpa basketskor, klicka här >>

Människor gav Toni olika smeknamn: den vita magin, spindeln från Split, den rosa pantern, servitören och den kroatiska sensationen.

Han fick utmärkelsen European Basketball of the Year flera gånger under 1990 -talet.

Chicago Bulls

Chicago Bulls utarbetade Toni i omgång 2 i 1990 års NBA -utkast, 29: e totalt.

Men han gav kontinuitet till sina spel i Europa i nästan tre år. Han rapporterade sedan slutligen till Chicago Bulls 1993.

Laget hade precis avslutat sin första tretorv och hade förlorat Michael Jordan till pension vid den tidpunkten. Toni var helt besviken över att han inte kunde spela med Jordan.

77 motiverande Michael Jordan -citat

Han spelade sedan sitt NBA -debutspel den 5 november 1993.

Han började säsongerna 1993–1994 bakom små forward Scottie Pippen och power forward Horace Grant. Han kunde dock spela skjutvakt och center också.

Scottie Pippen Bio: Barndom, karriär och förmögenhet

Han hade en lovande rookiesäsong när han var i genomsnitt tvåsiffrig och gjorde poäng på NBA All-Rookie Second Team.

Toni flyttade sedan in i startuppställningen och avslutade säsongerna 1994–1995. Han stod tvåa i Chicago Bulls när det gäller poäng, returer och assist. Han låg bakom Scottie Pippen .

Michael Jordan återvände till Chicago Bulls under säsongerna 1995–1996. Toni var mer än glad över att höra nyheterna. Denna vilja att spela tillsammans med Jordan skulle uppfyllas.

Hela medlemmarna i Chicago Bulls var motiverade och glada över Jordans återgång till full form och även förvärvet av exceptionell rebounder utanför säsongen. Dennis Rodman .

Och då

Scottie Pippen var fortfarande på small forward. På samma sätt bestämde sig tränaren Phil Jackson för att låta Tony fortsätta vara en bänkspelare.

Tony stod trea i laget när han gjorde mål under säsongerna 1995-1996. Han låg bakom Michael Jordan och Scottie Pippen .

Scottie Pippen Bio: Barndom, karriär och förmögenhet >>

Han fick NBA Sixth Man of the Year Award när hans insatser erkändes.

Toni bidrog sedan till att leda Chicago Bulls till en vändning på 25 matcher. De satte det bästa rekordet i ligahistorien vid tidpunkten 72–10. Det överträffades senare av Golden State Warriors 2015–16.

Chicago Bulls vann också det fjärde mästerskapet i lagets historia.

Toni var den fjärde och är för närvarande den sista spelaren som har fått NBA Sixth of the Year Award och samma års NBA -titel. McHale, Bill Walton och Bobby Jones hade uppnått den bedriften tidigare.

Toni kom igen från bänken som sjätte man då Chicago Bulls vann sina femte och sjätte NBA-titlar 1997 och 1998. Han blev lagets tredje ledande målskytt.

77 motiverande Michael Jordan -citat

Toni KukoC-Karriäravslutning och pensionering

Scottie Pippen handlades till Houston Rockets i början av 1999. Affären gjorde bokstavligen sönder Chicago Bulls -dynastin.

Kukoč var en av de enda spelarna från sitt mästerskapslag kvar på Chicago Bulls.

Han ledde laget med att göra mål, återhämta sig och assistera under de lockout-förkortade säsongerna 1998–1999.

Kukoč handlades sedan till Philadelphia 76ers under säsongerna 1999–2000 när Chicago Bulls fortsatte sin ombyggnad.

Det var ett tre-lagsavtal med Golden State Warriors. Warriors skickade Bruce Bowen, John Starks och ett val i första omgången 2000 till Chicago Bulls.

Kukoc behandlades Atlanta Hawks följande säsong. Nazr Mohammed, Pepe Sánchez och Theo Ratliff behandlades också tillsammans med honom.

Det var i en blockbusteraffär där de skickade Dikembe Mutombo och Roshown McLeod till 76ers.

Kukoč byttes igen till Milwaukee Bucks efter en kort period med Atlanta Hawks. Han var tillsammans med Leon Smith, i en affär för att förvärva Glenn Robinson.

Kukoč kan ha varit irriterad över den ständiga handeln och övergången. Han meddelade att han skulle gå i pension från professionell basket om antingen Milwaukee Bucks eller Chicago Bulls inte signerade honom för 2006–07 NBA.

Tillkännagivandet gjordes den 12 september 2006.

Många NBA -lag visade intresse för att signera Tony Kukoc, men han valde att alltid flytta. Han bodde sedan nära hans bostad i staden Highland Park, Illinois.

Luguentz Dort: Basketkarriär, NBA, familj och wiki >>

Toni KukuoC- Landslagskarriär

Jugoslavien

Toni var en del av det juniorjugoslaviska U19-landslaget som vann 1987 års FIBA ​​U19-VM.

Han utsågs till turneringen Most Valued Player (MVP).

Han spelade också som medlem i seniorjugoslaviska herrlandslaget. Laget fick en silvermedalj vid de olympiska sommarspelen 1988.

På samma sätt utsågs han till MVP vid FIBA: s världsmästerskap 1990. Toni tjänade också en guldmedalj i samma turnering.

Dessutom fick han guldmedaljen vid EuroBasket 1989 och EuroBasket 1991 med Jugoslavien.

Han hedrades också som MVP för EuroBasket -turneringen 1991.

Kroatien

Toni vann en silvermedalj med Kroatien vid de olympiska sommarspelen 1992 i Barcelona.

Han fick sedan en bronsmedalj vid FIBA ​​-VM 1994 i Kanada. På samma sätt fick han återigen en bronsmedalj vid EuroBasket 1995 i Grekland.

Toni KukoC- Fru och barn

Toni Kukoč är gift med Renata Kukoč. Paret köpte sitt Highland Park -hem efter att de anlände till Chicago 1993.

Kukoc-familj

Tony Kukoc med fru och barn

Paret fick två barn tillsammans: en son, Marin Kukoč, och en dotter, Stela Kukoč.

Marin Kukoč spelade för Highland Park High Schools varsity basketlag. Han blev sedan antagen till University of Pennsylvania och fortsatte sin basketresa.

Tonis dotter, Stela Kukoč, spelar också college volleyboll vid Miami University i Oxford, Ohio.

Toni Kukoč-Nettovärde

Kukoč har tjänat riktigt bra pengar på sin basketkarriär. Han tjänar fortfarande bra pengar på sitt jobb som rådgivare för Chicago Bulls. Övergången från Kroatien till USA visade sig vara mycket givande för honom.

Kukocs nettovärde uppskattas till cirka 30 miljoner dollar.

EftersomClever ett anständigt liv med sin familj.

Dante Cunningham Bio: NBA, CBA, kontroverser och wiki >>

Toni KukoC- Närvaro på sociala medier

Du kan följa KukoCvia dessa hashtags:

Facebook

Instagram

Twitter

Besök Toni Kuko C - Wikipedia att hålla sig uppdaterad om hans livshändelser.

Vanliga frågor om Toni KukoC

Var är Toni KukoCnu?

Toni KukoCgick i pension från NBA 2006.

Han flyttade sedan för att bo i förorts Chicago med sin fru. Han återvänder till Split, Kroatien, för att träffa familj och vänner då och då.

Toni fungerar för närvarande som en särskild rådgivare till Chicago Bulls President och COO Michael Reinsdorf, tillsammans med Scottie Pippen och Horace Grant.

Vilket lag gjorde Toni KukoCspelare för?

EftersomCspelat för Chicago Bulls, som han betraktar som familj, längst.

Han spelade för Jugoplastika -klubben från 1985 till 1991 och Benetton Treviso från 1991 till 1993, tillbaka i Europa.

Efter att ha debuterat i NBA med Chicago Bulls den 5 november 1993 lämnade han inte laget förrän 2000.

Han spelade sedan för Philadelphia 76ers från 2000 till 2001, Atlanta Hawks från 2001 till 2002 och Milwaukee Bucks från 2002 till 2006.