Euro Cup

Danmark etablerade sina 16 senaste band med Wales i Euro Cup

Vilken Film Ska Jag Se?

Danmark etablerade sina 16 senaste band med Wales i EM efter en stark och emotionell seger över Ryssland en kritisk natt i Köpenhamn.

Danskarna är helt engagerade, nio dagar efter sitt lag Christian Eriksen föll på samma plan i sin första match mot Finland.

Efter en hjärtinfarkt blev Eriksen utskriven från sjukhuset. Men antalet skadade förra veckan var tydligt för danska spelare med sista visselpipan.

Det var ett brus, roliga firande och kärlek från supportrarna i Köpenhamn under hela spelet.

Att veta att de behövde vinna och hoppades att Belgien skulle slå Finland. Värdarna höll inte tillbaka. Och Mikkel Damsgaard tända scenen med en utsökt långdistansöppnare.

vad är stephanie mcmahons nettovärde

Chelsea Andreas Christensen gick också i strejk när nyheter om belgiernas ledning i Finland kom in på arenan.

Yussuf Poulsen satte Danmark 2-0 och slog ett dåligt backpass från Roman Zobnin innan Artem dzyuba fick en tillbaka för Ryssland från straffpunkten.

Men Danmark bekräftade sitt drag som tvåa som Christensen och Joakim Maehle gjorde det 4-1 på tre minuters skenande.Resultatet lämnade Ryssland, som startade natten på andra plats, under tabellen och utanför turneringen.

Känslor, kärlek och passion

Parken Stadium hade en elektrisk chock innan matchens start när fans sjöng nationalsången med kärlek. Men det var ingenting jämfört med scenerna på heltid.

Spelarna och personalen trängdes in på plancentret och väntade på Belgiens bekräftelse på Finlands seger. Och det var ett enormt vrål när resultaten tillkännagavs på planen.

Danmark behövde en seger och tog in fansen. Damsgaard sparkade saker med magi och blev den yngsta målskytten (20 år, 335 dagar) i en stor turnering.

Danska spelare firade sin seger över Ryssland (Källa: Bangkok Post)

Poulsen hade blivit våt genom öl som kastades i luften av anhängare när han nettade för andra gången i Danmark. Och även om Dyubas sparkning av bollen orsakade ett ögonblick av oro, varade det inte länge.

Danmark sprängde en rysk målvakt Matvey Safonov gjorde en fantastisk räddning innan Christensens strejk utbröt igen.

Danmark går in i de sista 16 full av självförtroende.

Maehles final är över och Danmark går in i 16-åren full av självförtroende, med Wales som väntar nästa lördag 26 juni i Amsterdam.

Medan de danska spelarna firade sin seger över Ryssland, som skickade dem till 16-åren i EM, hällde det ut känslor som de andra.

Efter att ha sett sin lagkamrat fick Christian Eriksen hjärtinfarkt på samma stadion för nio dagar sedan. Danska spelare och supportrar samlades för en oförglömlig kväll i Köpenhamn.

Med två nederlag i de första två matcherna verkade det vara omöjligt att få en kval i knockout eftersom danska legender är kända för sagor.

Danmarks seger är för Christian att du kan se och höra vad det betyder i Köpenhamn.

Det är en annan hemsk berättelse skriven i HC Andersens värld. Från tragedi och förtvivlan till stor glädje. Men tyvärr skriver de inte alltid så.

”Vi hoppades alla att det skulle bli en magisk natt.”

Efter att ha kramat ihop telefonen för att bekräfta den belgiska segern över Finland, som skickade danskarna som andra, sprang spelarna till supportrarna för att heja.

Cirkeln skapades för att jag tycker att det är galet att springa och ha kul utan resultat i ett finskt spel, säger chef Kasper Hjulmand.

Vi hoppades att det skulle bli en magisk natt. Jag vill tacka alla människor som stödde oss och visade dem så mycket, kärlek. Jag kände att det påverkade spelarna så mycket, så tack så mycket för det stöd som världen sa till oss.

Alla hoppades att det skulle bli en magisk natt (Källa: ABC)

Entusiasmen, lagandan, vänskapen mellan spelarna var fantastisk. Om någon förtjänar detta är det våra spelare. Jag tror inte att de lyckades komma tillbaka till vad de gick igenom.

Senare i matchen uppstod ett uppståndelse då nyheterna läcktes ut om Belgiens ledning, med mål från Andreas Christensen och Joakim Maehle som återvände med ett häftigt slut på matchen.

Yussuf Poulsen befann sig dränkt i öl efter att ha gjort Danmarks andra mål. Och det blev en kollision när ynglingen Mikkel Damsgaard gjorde mål i första halvlek.

Det här är teamet som är involverat där. De har gått igenom den känslomässiga berg-och dalbana, och det är fantastiskt att se dem gå igenom, sade före detta England-försvararen Rio Ferdinand.

Tidigare lejoninna Alex Scott tillade: Detta är speciellt. De känslor de borde känna runt den arenan. Spelar som de spelade framför dessa fans och bara var magiskt fit.

Hur utvecklas händelserna?

Danmark började kvällen i grupp B och visste att de behövde vinna för att få någon chans att kvalificera sig. Damsgaard gjorde emellertid 1-0 före pausen och Poulsen tilldelades ett andra mål efter 59 minuter.

När Danmark gick 2-0 hade Belgien ett offside-mål, vilket ledde till korta firande från fans i Köpenhamn. Och några minuter senare tilldelades Ryssland ett straff för en foul av Jannik Vestergaard.

Rysslands kapten Artem Dzyuba satte den i nätet 2-1. Men Belgien kom på topp i ytterligare en match fyra minuter senare tack vare ett mål från den finska målvakten Lukas Hradecky.

Danska fans jublade för sitt lag (Källa: Fiji News)

Danska fans jublade för sitt lag, och det gav resultat när Christensen slog det tredje målet innan Mahlehle gjorde 4-1.

Under tiden hade Romelu Lukaku fördubblat Belgiens ledning, och Danmark väntade på slutvisslingen till St Petersburg.

Dessutom slog de hårt i nävarna. Det fanns glädje i deras ansikten, tårarna rann ner från deras ansikten. Och chefen rörde hans hjärta. Det är bara trevligt att se. Du borde behöva titta på glädjen, sa den tidigare England-anfallaren Dion Dublin.

Dessutom borde du behöva titta på lycka och leenden i deras ansikten, sade den tidigare England-anfallaren Alan Shearer. Du kan berätta vad de har gått igenom och hur hårt de har varit i spelet. De borde njuta av det.

Ex-Tyskland-tränare Jurgen Klinsmann tillade: Det är fantastiskt att se Danmark fira. De gick igenom en berg-och dalbana under de senaste dagarna med vad som hände med Christian Eriksen, och att se dem passera är en underbar sak.