Euro Cup

Danmark 1-2 Belgien: spelare och fans visar stöd för Eriksen i 10: e minuten

Vilken Film Ska Jag Se?

Kevin de Bruyne har uppmanat Belgien att studsa tillbaka mot Danmark, som har säkrat sin plats i 16-åren i Euro 2020, eftersom fans och spelare hyllar den danska mittfältaren Christian Eriksen, som återhämtar sig efter en hjärtinfarkt.

Eriksen är på sjukhus efter att ha svimmat på planen på Parken Stadium i lördagens match mot Finland.

De enorma hyllningarna betalades till Danmarks talismaniska nummer 10 före och under matchen. Matchen stoppades i den 10: e minuten när spelare, tjänstemän och supportrar applåderade i en minut.

Detta kom efter Yussuf Poulsen gav besökarna en dröm att börja en minut och 39 sekunder in i matchen och komma in efter ett misstag i det belgiska försvaret.

De Bruyne utvisades tidigt i andra halvlek och Manchester City-mittfältaren ändrade spelet.

Han deltog i matchen och fick ett pass från Romelu Lukaku innan du hittar Thorn Hazard att skjuta hem. Sedan kör vinnaren 20 minuter före Lukakus bra drag.

Martin Braithwaite kom nära att utjämna för Danmark sent. Men hans huvud var uppenbar högst upp i ribban.

Dessutom betyder vinsten att Belgien är topp i grupp B med sex poäng från två matcher medan Danmark ligger nere med noll poäng.

Danmark återvände till Parken Stadium för första gången efter Eriksens kollaps.

Danmark återvände till Parken Stadium för första gången sedan Eriksens tragiska incident kollapsade på planen under helgen.

Dessutom visade båda fansuppsättningarna sitt stöd för spelaren med meddelanden till honom på banderoller på läktaren.

Samtidigt hälsades avslutningen av den danska nationalsången med ett enormt vrål.

Och det överträffades knappt två minuter senare när Danmark tog ledningen efter ett fel i det belgiska försvaret.

Danmark återvände till Parken Stadium för första gången efter Eriksen

Danmark återvände till Parken Stadium för första gången efter Eriksens kollaps (Källa: Nation World News)

Jason Denayer 'S dåliga godkännande attackerades av Pierre-Emile Hojbjerg , som snabbt hittade Poulsen och den danska anfallaren bundna hemma.

Belgien, som slog Ryssland 3-0 i sin första match, kunde inte fortsätta eftersom händelsen tycktes överväldiga dem.

Men De Bruynes introduktion i början av andra halvlek förändrade allt eftersom han gav en utmärkt cameoprestanda.

vad gör danielle trotta nu

Mittfältaren har nyligen återhämtat sig från en trasig näsa och ögonkontakt. Men hans återkomst och prestanda från bänken kommer definitivt att ge belgarna ett naturligt lyft för att gå in i knockout-omgångarna.

Spelare och fans från Danmark och Belgien stödde Christian Eriksen under minutslång applåder efter deras EM-lagmatch.

Domaren Björn Kuipers stoppade matchen i den 10: e minuten efter att Yussuf Poulsen gav Danmark en chans att ta ledningen.

Eriksen återhämtar sig efter en hjärtattack på samma stadion när Danmark öppnade med Finland i Köpenhamn på lördag.

Kevin de Bruyne uppmuntrade Belgien att studsa tillbaka.

Kevin de Bruyne uppmuntrade Belgien att studsa tillbaka och försvara sin plats i 16-åren.

Det som gjorde mig besviken var resultatet. Jag förväntade mig inte mycket av det här spelet. Men jag kan inte riktigt uttrycka hur stolt jag är av det här laget nu, sa den danska tränaren Kasper Hjulmand.

Vi vet att det uppenbarligen kommer att bli mycket tuffa veckor för dig, Christian. Men vi är här för dig. Vi kommer att hålla på och vi kommer att slå ryssarna. Vi är inte klara i det här loppet än.

Kevin de Bruyne uppmuntrade Belgien att studsa tillbaka

Kevin de Bruyne uppmuntrade Belgien att studsa tillbaka (Källa: The Independent)

För fyra dagar sedan har de nästan förlorat en av sina bästa vänner under sitt första spel i Euro 2020. Och de fortsätter och spelar ett spel som detta, och det här är bara fantastiskt.

Fans samlades i stort antal innan matchens start. Och många bar Eriksens skjorta, medan lokala byggnader hängde banderoller på sina fönster som stöd.

En stor duk avtäcktes i Eriksens tröja på planen före matchen. Och anhängare av båda nationerna visade upp banderoller med orden För Christian och Belgien älskar dig Christian.

You Will Never Go Alone spelades precis innan spelarna kom till arenan. Och det fanns en kraftfull sång av den danska nationalsången.

Mittfältaren Thomas Delaney sa: Vi har alla accepterat det faktum att det är verkligen svårt för oss att vara här igen. och sjung nationalsången.

Poulsen gjorde mål för Danmark två minuter senare. Vilket ledde till ett känslomässigt skrik för spelarna som sprang till sina fans över gränsen.

Belgien kontrollerade hälften av Danmark när matchen stoppades i den 10: e minuten för att ge tid för applåder.

Den tidigare England-landskampen Karen Carney sa att hon hade gåshud innan matchen.

Alla var känslomässiga. Jag är säker på att han tittar och är glad. Detta förde alla tillsammans.

Dessutom tillade kommentatorn Conor McNamara: Applåderna var ett sådant utsläpp av kärlek och stöd. Den kärlek fotbollsvärlden har visat och hur mycket den uppskattas finns för alla att se.

anhängare av båda nationerna visade banderoller med orden som Belgien älskar dig Christian (Källa: Ultimated Viral News)

Flera medlemmar i det belgiska laget har spelat med Eriksen på klubbnivå, inklusive lagkamrat Romelu Lukaku i Inter Milan.

Lukaku, som gjorde två mål när Belgien slog Ryssland 3-0 på lördag. Tillkännagav ett meddelande om stöd för Eriksen med en pitchside-kamera bakom ett av hans mål.

Eriksen spelade också för försvararna Jan Vertonghen och Toby Alderweireld under sin sjuåriga tjänstgöringstid i Tottenham.

På tisdag sa Eriksen att han gick bra under omständigheterna och publicerade sedan ett foto på sin sjukhussäng med tummen upp.

Den danska kaptenen Simon Kjaer, som spelar för AC Milan, skickade ett uttalande före matchen och sade att laget skulle spela för Christian. Och nu kommer han att utrustas med en hjärtstartande maskin.